2018 évi táboraink

BatorTabor_NEW_logo

A Vertebra Alapítvány 2006 óta szervez táborokat gerincferdüléses gyermekeknek. Voltak nagy létszámú és családias táboraink, évekig két turnust tartottunk nyáron és 2011 óta már télen is szervezünk tábort. Bejártuk az országot: nyaraltunk a Balaton több pontján, Cegléden, Agárdon, évekig visszajártunk Dégre, szerettünk az Őrségben és most Somogyszobon is.  A fűzős gyermekek mellett gerincoperált gyermekeket is magunkkal viszünk természetesen.

Ami mindegyik táborunkban közös volt, hogy fantasztikus hangulatban, odaadó és jófej felnőttek közreműködése mellett töltöttünk együtt emlékezetes napokat, és táborozóink közül sokan „A CSODATÁBOR”, „Gyermekkorom meghatározó tábora”-ként emlegetik ezeket a programokat. Sok barátság született itt, amelyek évek múltán is tartanak és hisszük, hogy a gyermekek – a gerincferdülésükön túl is – fontos impulzusokhoz jutottak egymás és a mi társaságunkban.

Változatlan a táborokkal kapcsolatban az is – épp a népszerűségük miatt -, hogy mindig túljelentkezés van, és nem tudunk annyi gyermeket magunkkal vinni, ahányan jelentkeznek és ahányat szeretnénk.

Ez a tendencia most változni látszik!

IMG_3314

2016 óta a GO! Program keretében együttműködünk a Bátor Táborral, amelyre igazán büszkék vagyunk. A hasonló szellemiségnek, elhivatottságnak köszönhetően jövőre új fejezetet nyitunk a gerincferdüléses gyermekek táborozásában:

a Vertebra Alapítvány hagyományos téli és nyári táborai mellett 2018-ban a Bátor Tábor is várja majd a scolis gyermekeket (méghozzá 2 turnusban!).

Az alábbi időpontokban és helyszíneken hirdetünk táborozási lehetőséget, sőt:

 TÖBB TURNUSBA IS LEHET JELENTKEZNI!

Vertebra Alapítvány tábora:       2017. 07.16-22 Somogyszob      (utazás Bp.ről együtt, különbusszal)

Bátor Tábor júliusi turnus:          2017. 07.21-27   Hatvan, Bátor Tábor saját helyszín (utazás egyénileg)

Bátor Tábor augusztusi turnus:                2017. 08.05-10   Hatvan, Bátor Tábor saját helyszín (utazás egyénileg)

 Fontos információk a turnusokról:

  • Aki több táborba is jelentkezik, rangsort kell felállítania közöttük a jelentkezési űrlapon (Figyelem! A két júliusi tábor időpontja ütközik, így azokat nem érdemes egyszerre megjelölni!)
  • A Vertebra Alapítvány tábora díjfizetéshez kötött, 44.000.- Ft/fő,  (szociális támogatás kérhető), a Bátor Táborban való részvétel ingyenes.
  • A Vertebra Alapítvány hagyományos táborában kizárólag gerincferdülés miatt fűzőt viselő, műtétre váró vagy gerincműtött gyermekek vesznek részt, összesen 42 fő.
  • A Bátor Tábor turnusaiban más betegséggel élő gyermekek is együtt táboroznak, együtt 70 fő/turnus

Jelentkezési határidő 2018.03.31. (jelentkezés megnyitása: 2018 január)

Nem kizárt tehát, hogy egy gyermek akár a Vertebra Alapítvány és a Bátor tábor programjára is jelentkezzen! Pontos időpontokat, részleteket januártól tesszük közzé – s így aki esetleg a Téli Scoli-táborunkba nem kerül be, máris kezdheti várni a nyári tábort! Reméljük óriási örömmel várjátok Ti is az új lehetőségeket!

Februári téli táborunkba itt lehet jelentkezni:http://scoliblog.blogspot.hu/2017/10/teli-scoli-tabor-2018.html