PÁLYÁZAT! TÁBORVEZETŐT KERESÜNK!

“25 turnus, 1044 gyerek, 11 év után átadom a stafétát. Remélem ugyanolyan meghatározó élmény, feltöltődés, csodálatos élmény és öröm lesz valakinek, mint amit nekem jelentett” – Schuster Barbara, a Vertebra Alapítvány koordinátora, a táborok vezetője

IMG_6117
Itt az idő megfrissülni! A legendás Scoli-tábor táborvezetőt keres!
Elkötelezett, energikus és összetartó önkéntes csapatunk vezetésére, és a még náluk is lelkesebb gyerekseregünk mellé keresünk nyári és téli turnusunkhoz táborvezetőt. Táborozóink gerincferdülésük miatt gerincműtöttek, műtétre várnak, vagy – legtöbben – fűzőt viselnek. Jellemzően 12-16 évesek, főleg lányok.
Nyári turnusunk létszáma általában 40-45, a télié 25-30 fő. Táboraink professzionálisan, magas szakmai színvonalon működnek, 2007 óta a MOL Új Európa Alapítványának támogatásával.
A program az élményterápia elveire épül, a fókuszban nem a betegség és a kezelés áll, sokkal inkább a törekvés, hogy megmutassuk mindennek a napos és örömteli oldalát. Egy aktív, eseménydús, intenzív hét során a gyerekek megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül a betegségükkel; a fűző, a műtét nem elvesz tőlük, hanem adhat is valamit: pozitív élményeket, barátságokat, saját határaik legyőzését. A felszabadultság, jókedv, a közösségi létben való feloldódás hatására sokan elkötelezetté, együttműködővé válnak a kezelésben és máshogy kezdenek viszonyulni hozzá. Önkénteseink jó része érintett a gerincferdülésben, de nem ez a legfontosabb kapocs közöttük, hanem a segíteni akarás, kötődés az ügyünkhöz és a szeretet, amivel a gyerekek felé fordulnak.
Amit a jelentkezőtől várunk:
– legyen tapasztalata táboroztatás, gyermekprogramok, szervezés területén
– legyen agilis, energikus és találjon kihívást ebben a lehetőségben
– értsen a gyerekek nyelvén
– tudjon egy csapatot magabiztosan, de kellő rugalmassággal és empátiával vezetni
– legyenek ötletei, elképzelése egy teljes hét tematikáját, programjait illetően
– feladatát felelősségteljes és magabiztos vezetőként lássa el, legyen döntésképes, jó helyzetfelismerő
– a Scoli-táborokban hosszabb távon gondolkozzon
Nem elvárás (bár némi előnyt jelent):
– a táborainkban szerzett korábbi tapasztalat,
– az ügyünkhöz való kötődés
– az évközbeni programjainkon való aktivitás, részvétel
 Nincs szigorú megkötés életkor és foglalkozás tekintetében sem, de örülünk, ha a jelentkező 23-25 évesnél idősebb és pedagógus végzettségű.
A pályázatról: 
Az érdeklődőktől fényképes jelentkezést (rövid bemutatkozás, motivációs levél) várunk a következő címre:
schuster.barbara@gerincferdules.hu, vagy info@gerincferdules.hu.Jelentkezési határidő: 2017. május 30.
A kiválasztott jelentkezőkkel személyesen is találkozunk május hónapban, ezt követően hozunk döntést.
Az idei nyári tábort – terv szerint – a korábbi és a leendő táborvezető együtt tartja (betanulási céllal), de ez egyeztetés kérdése.
Az idei nyári tábor időpontja: 2017.07.17-23. Helyszín: Mocz Erdészet, Somogyszob
Természetesen a táborvezető (amennyiben külsős személyről van szó) megbízási díj ellenében látja el a pozíciót, de ennek részleteiről csak személyesen egyeztethetünk.
Kérjük a pályázatban megjelölni, hogy abban az esetben, ha az illető nem nyeri el a táborvezetői posztot, önkéntesként, segítőként számíthatunk-e rá a táborokban.
Nem titkoljuk tehát: nem keveset várunk leendő táborvezetőnktől, de sokat is kínálunk! Fantasztikus gyerekeket, jó hangulatot, klassz közös élményeket, sok mosolyt és valamit, amitől mindenki egy kicsit különlegesnek érzi magát utána!
A táborainkról, a Vertebra Alapítványról mindent itt:
www.gerincferdules.hu
Facebook: Vertebra Alapítvány
www.scoliblog.blogspot.com

Az esetleges kérdéseket is a fenti mailcímre várjuk!