Online előadássorozat, videók

A 2020. márciusában kialakult veszélyhelyzetben – a körülmények figyelembevételével – a Vertebra Alapítvány folytatja betegsegítő, edukáló, tájékoztató tevékenységét.

Nyári táborunkat itt hirdettük meg:

http://scoliblog.blogspot.com/2020/03/nyari-scoli-tabor-2020.html

EDUKÁCIÓS VIDEÓK A GERINCFERDÜLÉS KEZELÉSÉRŐL SZAKEMBEREKKEL, valamint betegtörténetek:

Online előadássorozatot mutatunk be a Vertebra Alapítvány Facebook-csatornáján a gerincferdülés konzervatív és műtéti kezeléséről, élő közvetítés/ vagy online előadás formájában, ezekhez legtöbbször az adás ideje alatt hozzá is lehet szólni, a szakértőktől kérdezni lehet.
A videókat később a youtube-on keresztül közzé is tesszük.
Nagy büszkeség számunkra az, hogy mind a páciensek, mind a szakemberek számára hiteles információt, támogatást jelentő civil szervezet vagyunk, köszönjük a bizalmat! A kialakult járványügyi helyzet sok tekintetben nehézséget jelent mindannyiunknak, de a Vertebra Alapítvány most megkezdett betegsegítő, edukációs sorozata a gerincferdülés kezeléséről valószínűleg jóval több emberhez, érintetthez ér el, mint amennyi pácienshez személyesen tudnák elérni, ez pedig rendkívüli elégedettséget jelent nekünk. A sorozat két meghívott szakértője – dr. Cs. Frank László ortopéd szakorvos (Heim P. Kórház) és dr. Tunyogi-Csapó Miklós mellett – később tervezzük a sorozat megszólalóit kibővíteni további szakemberekkel.

A gerincferdülés konzervatív kezelése:

http://scoliblog.blogspot.com/2020/04/aktualis-videok-gerincferdules.html

A gerincferdülés műtéti kezelése:

http://scoliblog.blogspot.com/2020/04/online-eloadasok-gerincferdules-muteti.html

A mozgásterápia, gyógytorna helye a gerincferdülés kezelésében:

http://scoliblog.blogspot.com/2020/04/online-eloadassorozat-mozgasterapia.html

Betegtörténetek:

http://scoliblog.blogspot.com/2020/04/a-scoli-es-en-en-videosorozat.html

http://scoliblog.blogspot.com/2020/04/gyermekvallalas-gerinckorrekcios-mutet.html

Korábbi információk a járványügyi intézkedésekről:

2020.03.06 A mai naptól minden – nem sürgős, életmentő jellegű – egészségügyi ellátás leállt Magyarországon.

ÁLLAMI INTÉZMÉNYEKBEN AZ ORTOPÉDIAI rendelések és magánrendelések szünetelnek. 

A halasztható, nem életmentő műtéteket MÁR A MÚLT HÉTEN FELFÜGGESZTETTÉK, így a valóban súlyos esetű gerincdeformitásos pácienseknek is várniuk kell.

A Salusból kapott információról tájékoztatjuk az érintetteket: a Salusban a mintavételi eljárás és korzettátadás jelenleg speciális munkarend szerint folyik tovább. A Salus munkatársai felveszik a kapcsolatot az előjegyzett páciensekkel és egyénileg egyeztetnek a lehetőségekről. A járványügyi intézkedéseket maximálisan tiszteletben tartva a Salus munkatársai kérik, hogy az előírt higiéniás szabályoknak mindenki tegyen eleget, valamint, aki betegség tüneteit észleli magán vagy hozzátartozóin, az előre megbeszélt időpontban ne jelenjen meg. Az orvosi magánrendelések, gyógytorna és masszázs, cipő méretvételi szolgáltatás átmenetileg szünetel a Salusban.

Aktuális nyitva tartás előre egyeztetett időponttal rendelkezőknek: hétfőtől-csütörtök  8-16 óráig.

Az egészségügyi személyzet munkáját úgy tudjuk legjobban segíteni, ha nem teszünk fel egyesével telefonon nekik kérdéseket, tehermentesítsük őket! Egyelőre senki nem lát hosszú távra, mi lesz pl. egy áprilisi időpont (vizsgálat vagy műtét) kapcsán. Egyelőre azt kérik, aki tudd, dolgozzon otthonról és tájékozódjon az internetről, a híradókból, hiteles forrásokból.

Lehetőség szerint mindenki maradjon otthon! Köszönjük az együttműködést!