Mindent a gerincferdülésről – tanfolyam

SCOLI-EDUKÁCIÓ – tanfolyam a gerincferdülésről és kezeléséről

Meddig kell hordani a korzettet? Mikor hatékony a kezelés? Melyik a jó fűző? Gyógytorna vagy gyógytestnevelés? Mi az a Cobb-fok? Hogyan lehet rávenni a gyermeket a fűzőviselésre? Mikor kerül szóba a műtét? Mit rontottunk el? Miért pont én? Ismerős kérdések? Ha igen, várjuk szeretettel!

tanfA Vertebra Alapítvány tanfolyamot hirdet szülőknek, érintetteknek, szakembereknek:a gerincferdülésről és a kezelésről közvetlenül, közérthetően!

Időpont: 2017.06.02. péntek
Helyszín: Pécs (Makár Hotel, Pécs, Középmakár dűlő 4.)

A program célja, hogy tapasztalt szakemberek közreműködésével a lehető legtöbb információt, praktikus, gyakorlati tudnivalót adjuk át a gerincferdülésről, konzervatív és műtéti kezelésről. Elsősorban szülőket, pácienseket várunk, ugyanakkor örömmel vesszük szakemberek (gyógytornászok, orvosok, pszichológusok stb.) érdeklődését is! A tanfolyam két részére külön is lehet jelentkezni!

Tervezett program, A Blokk (kb. reggeltől koradélutánig)

A gerincferdülés konzervatív kezelése – dr. Orosz Mária ortopéd szakorvos, előadás és fórum
Gerincferdülés alapfogalmak: idiopathias scoliosis, Risser-jel, Cobb-fok. A konzervatív kezelés indikációi, határai, várható eredményei, hatékonysága, buktatói, időtartama stb. Gyakorlati kérdések (hozzászokás, leszokás, részidős viselés, kisgyermekkori korzettviselés, romlás-javulás jelensége, korzettes röntgen, tévhitek, sport és gyógytorna, gyógytestnevelés)

 Gerincferdülés és gyógytorna, sport, életmód – Gyarmati Dalma gyógytornász, előadás és fórum Gyógytestnevelés, gyógytorna, Schroth-torna, alternatív terápiák helye. A gyógytornától várható eredmények, motiválás, kitartás. Alapfogalmak tisztázása: manuálterápia, csontkovács, denevérpad és más lehetőségek, tévhitek; az úszás helye a kezelésben. A sport lehetőségei korzettkezelés esetén, műtét előtt és után. Testtudatosság, mindennapos praktikák. Mozgás fontossága, felkészülés a felnőttkorra

 A gerincferdüléssel és a kezeléssel való megküzdés nehézségeiSchuster Barbara pszichopedagógus, az alapítvány koordinátora, előadás és fórum- Érzelmi megerősítés, a közösség támogatása, sorstárs tapasztalatok, rezíliencia – a Vertebra Alapítvány betegsegítő tevékenységén, tapasztalatainkon keresztül

Tervezett program, B Blokk (délután)

A gerincferdülés műtéti kezelése – dr. Tunyogi-Csapó Miklós ortopéd sebész, egyetemi adjunktus (Pécsi Egyetem Ortopédiai Klinika) A műtéti kezelés indikációi, kockázatai, várható eredményei. Praktikus tudnivalók (vizsgálatok, kórházi tartózkodás, visszatérés a mindennapokhoz, terhelés, élet a műtét után) – előadás és fórum

 A tanfolyam díja:

  • A blokk: 7500 Ft,
  • B blokk: 7500 Ft,
  • A-B blokk együtt (egész napos tanfolyam): 12.500.-Ft

Szociális okból a fenti részvételi díjhoz támogatás kérhető! (a jelentkezési űrlapon kell jelezni)

A tanfolyam megrendezése minimum résztvevői létszámhoz kötött mindkét blokk esetében (érdeklődéstől függően azokat külön-külön is megtartjuk)

Jelentkezés kizárólag az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2017. május 20-ig:

https://docs.google.com/forms/d/1kamFlTGgbEtH-HGtPG26aY8YcbQGeroJIhHcWcQ7tbQ/edit

Részletes információk a résztvevőknek: 2017.05.20-25 között.

Érdeklődés, információ: Schuster Barbara, schuster.barbara@gerincferdules.hu