Segítség fűzőt kaptam

Ha szeretetet sugárzol magad körül – betegséged ellenére – magad is gyógyítóvá válhatsz. (Simon András)

book1

A Semmelweis Kiadó gondozásában jelent meg a
SEGÍTSÉG, FűZőT KAPTAM!”
– avagy az egyetlen görbület, ami mindent rendbe hoz: egy mosoly-

című könyv, amely 2008-ban immár második kiadását érte meg.

A KÖNYV TELJES TARTALMA LETÖLTHETŐ ITT.

A könyv a gerincferdülésben, korzett-kezelésben érintett gyerekek, fiatalok leveleiből, visszaemlékezéseiből született, hosszú évek gyűjtésének eredménye. Könyvünk szerzői, a korzettes gyerekek egy hosszú, nagy állhatatosságot, kitartást igénylő, emberpróbáló küzdelem részesei, úgy gondoljuk, hogy teljesítményük nagy tiszteletet és figyelmet érdemel.

Bár a gerincferdülés mozgásszervi betegség, tapasztalataink szerint a gyerekek többsége betegségét és a korzett-kezelést sokkal inkább lelki próbatételként éli meg, mint fizikai panaszként: a testi elváltozás és a feltűnő, a közvélemény előtt még sajnos ismeretlen segédeszköz, a korzett viselése a gyerekek többségének nehézséget okoz. Ebben szeretnénk mi – illetve társaik – a könyv által segíteni: talán a sok vidám, lelkesítő vagy éppen könnyeket előcsaló történet segít elfogadni a korzettes életet és megláttatja annak derűsebb oldalát.

Azt gondoljuk, hogy kiadványunk egyedülálló és hiánypótló jellegű, hiszen mindezidáig nem jelent meg hasonló könyv, amely az érintettek közreműködésével született, s amely lelki útravalóul szolgálhat a jelen és jövő korzettes betegei számára. A könyvet minden érintettnek ingyen bocsátjuk rendelkezésre, az alábbi címen lehet érdeklődni:

info@gerincferdules.hu

A könyv ajánlásai

1Ez a könyv nagyon nagy ötlet és szívből gratulálok mindenkinek, aki ennek létrehozásában részes. A magam részéről, aki már vagy húsz éve súlyozottan a gerincbetegségek, deformitások főleg sebészi, de ugyanúgy konzervatív kezelésével foglalkozom, szintén komoly segítséget jelent, pontosabban mondva tudásom kibővítését jelenti ez a mű.” (dr. Jeszenszky Dezső, gerincsebész, vezető főorvos, Schultess Klinik, Zürich)

“Ez a könyv – benne a korzettesek összegyűjtött tapasztalataival -Neked készült, hogy segítsen enni, inni, öltözködni, sportolni, élniabban a műanyag páncélban, ami elsőre talán kicsit furcsának tűnt. Hihettek nekünk, mert először mi is csak bambán meredtünk rá: Vajonmilyen lesz? De gyógyítóink áldozatos segítségével – akikben vakonmegbízhattok – rájöttünk hogy a korzett mégsem annyira szoros: mindent megtehetsz benne, amit csak szeretnél az életben.” (Hernádi Márton, orvostanhallgató)

Ezt a csodás könyvet olyan társaitok leveleiből álmodták meg alkotói, mint amilyenek Ti is vagytok és én is: megbirkózva a kezdeti nehézségekkel, bátran mosolyoghatunk az emberekre, „Mi megcsináltuk!”. Ma már elmondhatom, fűzőt hordtam, mégis zenélek. Kívánom Nektek, hogy céljaitokat ugyanígy megvalósíthassátok, mert hittel bármire képesek vagytok!” (Polgár Éva, zongoraművész)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

“Ebben a könyvben olyan levelek vannak összegyűjtve, amelyek segítségével bepillantást nyerhettek a korzettes életbe. Én, aki sok évig voltam nem túl lelkes, de kitartó viselője a történetekben szereplő műanyag páncélnak, ajánlom e könyvet minden volt, jelenlegi és leendő korzettesnek az üzenettel: a korzett az élet igazán fontos dolgaira tanít, türelemre, küzdeni akarásra és kitartásra!” (dr. Schlosser Gitta Vegyész, MTA-ELTE Peptidkémiai KutatócsoportL’Oréal-UNESCO Nők a Tudományért magyar ösztöndíjas)

Kapcsolódó link: Semmelweis Kiadó