Lelki támogatás

A gerincferdülés konzervatív és műtéti kezelése is komoly próbatétel elé állítja az egész családot, úgy mentálisan, mint érzelmileg, s ezek során minden érintettnek komoly pszichés támogatásra van/lehet szüksége. A kezelésben való elkötelezett részvétel, az együttműködés kialakítása, az érzelmi terhek enyhítése, a betegség és a kezelés (úgy a korzettviselés, gyógytorna vagy a műtét) elfogadtatása, a test-, én énkép javítása, a szociális beilleszkedés elősegítése, egyszóval egy negatív életesemény pozitívvá fordítása lehet a célja a pszichés munkának. Ezt a munkát alapítványunk élményterápiás táborok, különféle közösségi és edukatív programok, egyéni segítő beszélgetések és műtéti felkészítő beszélgetések szervezése révén segíti.

Programok

Rendszeresen szervezünk programokat, eseményeket, amelyek részben edukációs célt szolgálnak (több információ a betegségről és a kezelésről), illetve pszichés támogatást is nyújtanak.

Az ezekkel kapcsolatos felhívásokról honlapunk mellett további elérhetőségeinken, illetve közösségi média felületeinken értesülhetnek. Rendszeresen szervezünk programokat a fűzőt viselő gyerekeknek (úgy a fiatalabbaknak, mint a tinédzsereknek), tartunk szülőcsoportokat, illetve szakemberek közreműködésével orvos-beteg fórumokat a gerincműtét előtt állóknak.

Programjainkról, kezdeményezéseinkről szóló felhívásainkat kérjük, keresse közösségi média felületeinken, cikkeinkért kattintson a blogunkra, egyéb információért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Néhány korábbi programunk képes beszámolója:

Fantasztikusan sikerült a februári "Korzettben is stílusosan !" eseményünk💗 A következő március 27.-én lesz amelyre...

Közzétette: "Vertebra Alapítvány" – 2022. március 2., szerda

Élményterápiás táborok

A Vertebra Alapítvány évente két élményterápiás tábort szervez a gerincferdülés miatt korzettet viselő, műtétre váró, vagy gerincműtött gyermekeknek: télen és nyáron.

Az aktuális táborunkról a honlapunk mellett blogunkon és a különböző közösségi média felületeinken adunk tájékoztatást.

Programjainkról, kezdeményezéseinkről szóló felhívásainkat kérjük, keresse közösségi média felületeinken, cikkeinkért kattintson a blogunkra, egyéb információért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Néhány korábbi táborunk képes beszámolója:

Gerincferdülés miatt kezelés alatt álló (fűzőt viselő és gerincműtött) gyermekeknek szervezett élményterápiás program.

Közzétette: "Vertebra Alapítvány" – 2022. július 15., péntek

Közösség

Alapítványunk az elmúlt években a gerincferdüléssel élő gyermekek és felnőttek több ezer fős közösségét hívta életre.

Jelmondatunk szerint: a közösség erejéből építkezünk, s erre nagyon büszkék is vagyunk. Úgy véljük, hogy egy betegség, egy nehéz kezelési mód esetén a sorstársak között a terhek letehetők, a nehézségek időnként megoszthatók. A közösségi háló erőt, tapasztalatot ad, s az érzést: nem vagyunk egyedül, van kihez fordulni.

Büszkék vagyunk rá, hogy a táborainkban, programjainkon résztvevő érintettekből később gyakran önkéntes, segítő lesz nálunk. A „Scoli-ügy” azonban attól is erős, hogy a páciensekért dolgozó szakemberek (ortopéd orvosok, gerincsebészek, műszerészek, gyógytornászok) is aktív szereplői a közösségi életnek.

Programjainkról, kezdeményezéseinkről szóló felhívásainkat kérjük, keresse közösségi média felületeinken, cikkeinkért kattintson a blogunkra, egyéb információért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Műtéti felkészítő

A műtéti felkészítő beszélgetés az információátadást és a pszichés támogatást egyaránt szolgálja.

A páciensek általában nagy bizalommal vannak az orvosuk iránt, de számos kérdésüket nem merik a vizsgálatok során feltenni, vagy egyszerűen nincs rá idő.Meggyőződésünk szerint: amit ismerünk, attól kevésbé félünk, ezért szervezünk felkészítő programokat az érintetteknek több, mint tizenöt éve.

Az általában másfél-, kétórás beszélgetés során – amelyen a műtétre váró páciens (gyermek) mellett a családtagok (szülők) is jelen vannak -, sorra vesszük a kórházi történéseket, a műtétet követő időszakot, a távolabbi jövő kérdéseit, beleértve a praktikus tudnivalókat és az érzelmi nehézségeket is. A kérdések megválaszolásával - tapasztalataink szerint – oldódnak a félelmek, és az érintettek nyugodtabban, tudatosabban néznek szembe a kihívással.

A konzultációt Schuster Barbara pszichopedagógus, gerincműtött páciens, a Vertebra Alapítvány vezetője tartja, aki szakmai kérdésekben a kezelést végző gerincsebésszel egyeztet.

Jelentkezni az info@gerincferdules.hu email címen lehet.

Pszihés tanácsadás

Alapítványunk betegsegítő tevékenységébe – lehetőségeihez mérten – igyekszünk pszichológus, életvezetési tanácsadó szakembereket is bevonni, hiszen a gerincferdülés konzervatív és műtéti kezelése egyaránt megterhelő érzelmileg, s nagy kihívás elé állítja az érintett családokat.

Az aktuális lehetőségekről kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!